Over van Staartjes

 

Met Van Staartjes! wil ik samen met collega wetenschappers het leven van dieren verbeteren. Daarrond draait het hele project. Mensen laten kennismaken met dieren als volwaardige voelende wezens met uitzonderlijke mogelijkheden. We zijn, dierenartsen, biologen, ethici die dieren zo goed mogelijk proberen te begrijpen. Die kritische blik met de nodige nuances is nodig.

Hoe realiseren we ons doel ? We verdiepen ons in de wetenschap en brengen die in de maatschappij met toegankelijke  wetenschapscommunicatie. Het opzetten van projecten waarvan concrete verbeteringen voor dieren het gevolg zijn, is daar een onderdeel van. Participatie in wetenschappelijk onderzoek willen we in de toekomst graag verwezenlijken.

Vandaar uit brengen we opinies naar buiten om het maatschappelijk debat mee op  gang te trekken. We doen dat met testimonials, artikels, lezingen en organiseren van en participeren aan debatten. Onder de button " Dieren en welzijn " maak je kennis met de missie en visie, de artikels, projecten en testimonials.

Van Staartjes! heeft ervoor gekozen om in schoonheid en vriendelijkheid te communiceren. Zo vind je onder de button "Muziek en kunst" de bijdrages van  kunstenaars, schrijvers en muzikanten die hun verhalen over (hun) dieren delen en Van Staartjes! voeden met de schoonheid die hun eigen is.

Onder de button "Kaartjes van staartjes" vind je het aanbod van de kaartjes die ik schilder en je kan er ook het verhaal lezen hoe de kaartjes het leven zagen. De webshop waar je ze kan kopen dient om een deel van onze werking te financieren.

Van Staartjes! werkt vanuit een VZW structuur

Dankzij de steun van twee trouwe vrienden, Tim Waelbers en Luc Olyslager, zonder wie dit niet mogelijk zou zijn, werken we verder aan een beter leven voor dieren, in schoonheid.

Wil je Van Staartjes steunen kan dat door een pakket kaartjes te bestellen of een vrijblijvende donatie te doen op het rekeningnummer BE98 0689 3849 1393