Muziek en Kunst

Intro tekst
22 april 2022
Dank je wel, lieve Eddie

Omdat het levenseinde van dieren, ook deel uitmaakt van een beter leven voor dieren, en ook dat in schoonheid kan gebeuren brengen we het thema levenseinde en euthanasie bij onze huisdieren. Vanuit een aantal verschillende invalshoeken. Ook vooral dat het verlies van onze geliefde trouwe compagnons, en de impact die dat in onze levens heeft, niks is om beschroomd over te zijn. Daarom is de getuigenis van Herman Brusselmans zo waardevol. Het is met oneindige liefde en warmte geschreven. Het gaat over verlies van dierbaren, mens en dier. Eenieder die dit meemaakte herkent er vast een stukje van zichzelf in. Veel dank aan Herman om dit stuk te mogen delen. Ook aan het tijdschrift WOEF waarin dit stuk verscheen. Veel dank voor de mooie foto aan James Arthur Gekiere, een van zijn ontelbare prachtfoto's. Aquarel homepage "Staartjes in the night" Mariella voor Van Staartjes.

Lees meer
6 februari 2022
Maurice en Raf van Les Guitares Magiques

Op de valreep! Voor de week van de Belgische muziek, waarvan vandaag de laatste dag is, verwelkomen we Maurice! Maak ook kennis met zijn huispersoneel Raf Timmermans (Les Guitares Magiques en menig andere bands). Dank je lieve Maurice en natuurlijk ook Raf!

Lees meer
1 februari 2022
Gwenny Cooman en Billee the Cat: "De Panter" Rainer Maria Rilke

Dank je Billee (the cat) en Gwenny Cooman om dit gedicht van Rainer Maria Rilke te hebben gestuurd! Voor de gedichtenweek een unieke gelegenheid om het te laten verschijnen. Met de geweldige soundtrack van Yves Schelpe (Psy'Aviah), meteen ook voor de week van de Belgische muziek.

Lees meer
18 januari 2022
Meet the artist Chantal Pollier

Chantal Pollier is beeldend kunstenaar. Telkens opnieuw wordt ze gegrepen door de interessante spanning tussen de futiele feiten van haar herinneringen en haar leven en de grootsheid van de natuur. Haar persoonlijke interpretaties probeert ze te herschrijven in een vormentaal waar herinneringen en markeringen op het oppervlak – de huid – van haar werk verschijnen. Tijd is een vreemd iets. In de natuur wordt tijd bijna betekenisloos, in het licht van de geschiedenis van de aarde wordt onze tijd miniem. En in deze minieme tijd moeten we handelen, in vriendelijkheid en schoonheid. Chantal heeft thuis veertien kippen lopen en twee bejaarde poezen: Streep en Meloen.

Lees meer
15 januari 2022
Koen Strobbe: “Ik zie niet één muis, maar moedermuis met een vijftal muizenkinderen” (Comme chez Koen, Libelle Column 22 juli 2021)

Schrijver Koen Strobbe keerde onlangs, na twintig jaar op het Zuid-Franse platteland, terug naar ons land en vertelt daar wekelijks over in zijn column in Libelle. Via deze voorgelezen column draagt hij van Staartjes! een warm hart toe. Met dank aan Libelle en fotografe Ann De Wulf

Lees meer
23 december 2021
Meet Romeo, Tracy and Alain (Fragile for Romeo)

Van Staartjes kreeg een wondermooi kerstcadeau van deze lieve vrienden. Alain en Tracy zijn een Belgisch-Engels koppel dat verhuisd is naar Spanje en daar Romeo leerde kennen ...

Lees meer
9 november 2021
Herman Brusselmans: De Sprekende dieren

Als de dieren konden spreken, zou het mogelijk zijn dat een hond aan Aquí vraagt: ‘En? Kun jij ook spreken?’ ‘Natuurlijk,’ zou Aquí zeggen, ‘alle dieren kunnen spreken, waarom zou ik het niet kunnen?’ Met dank aan Herman Brusselmans, Lena, Aquí en Staf

Lees meer
27 september 2021
Chris De Stoop: De specht

Chris De Stoop is schrijver en ex-reporter. Door het lezen van zijn werk maakte ik kennis met een man die ook een oprechte liefde voor dieren koestert. En dat is wederzijds, zo blijkt. Hij was zo vriendelijk een stukje te schrijven over de specht die zijn pad kruiste. De inspiratie voor het kaartje "Woodpecker's journey" die nu verder leeft bij van Staartjes! Merci Chris.

Lees meer
27 augustus 2021
Steven De Bruyn: Ode aan Maurice the Boss (Cat)

Voor Maurice the Boss (Cat) gespeeld en gecomponeerd door Steven De Bruyn, een van onze meest getalenteerde mondharmonicapselers. Maurice was de kat van Steven en volgens hem een reïncarnatie van een klassiek componist. Een ode aan Maurice, hier speciaal voor "van Staartjes!". De volledige uitvoering kan u bekijken in het fragment van de AB sessions hieronder. Dank je Steven voor je geweldige muziek! Met dank aan de AB voor het fragment.

Lees meer
23 augustus 2021
Carlo Van Belleghem: Pino, his master's bass (titel postkaartje)

Pino is de hond van Carlo Van Belleghem, Lieselotte en Berre. Carlo is een gepassioneerde basgitarist en begeleidt menig artiest. Hij neemt je mee in dit kort maar oh zo mooi stukje Old Love van Eric Clapton. Voor deze gelegenheid ook een beetje voor Pino. Je kan Carlo in vele bezettingen op talrijke podia live beluisteren. Merci dat ik Pino en zijn familie mocht meenemen in dit project! Met dank aan Bassed in Belgium, Wouter Berlaen, voor het fragment.

Lees meer
28 april 2021
Het levenseinde van onze huisdieren, een testimonial van Alain Platel: Afscheid van Flint (fragment uit Touché Radio 1 juni 2019)

Alain Platel vertelt in dit fragment van Touché over het moment van afscheid met zijn hond Flint op ontroerende wijze. Hij beschrijft de unieke en bijzondere connectie met Flint. Hij heeft het er ook uitgebreid over in het boek Requiem pour L. dat hij voor EPO schreef in 2019, een warm aanbevolen werk. Met dank aan Dhr. Platel, zijn vriendelijke medewerkster, het team van Touché en fotograaf Fred Debrock voor de foto.

Lees meer