Wij zijn

Mariella

Mariella Debille is mede-oprichtster van Van Staartjes en dierenarts. Met Van Staartjes vindt zij dat we een rol kunnen en moeten vervullen in de maatschappij.  Voelende wezens, in kwetsbare posities, of het nu gaat over mens of dier, hebben alle steun nodig om hen een waardig leven te laten leven. 

Vanuit verschillende invalshoeken wordt daar met Van Staartjes aan gewerkt. Om dat goed te doen kan ze beroep doen op een mooi traject in het werkveld van dierenwelzijn. Wat betekent het beleidsdomein dierenwelzijn in de politiek bijvoorbeeld? Geen betere plek om expertise op te doen dan als raadgever van minister Ben Weyts, Vlaams minister dierenwelzijn. Samen, met alle betrokkenen natuurlijk, realiseerden ze het aan banden leggen van het onverdoofd slachten in Vlaanderen. Maar een aantal zaken worden ook beslecht op Europees niveau. Haar ervaring als adjunct secretaris bij internationaal beleid voor de Raad voor Dierenaangelegenheden in Den Haag was dus een welgekomen leerschool. Ondertussen verdeelde ze haar tijd tussen Nederland, Brussel en Vlaanderen. Ze vertegenwoordigde de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn in de Vlaamse Dierproeven Commissie en daarnaast werd ze vicevoorzitter van de Brusselse Raad voor dierenwelzijn. 

Nu is de tijd gekomen om het over een andere boeg te gooien, nog steeds met hetzelfde hart om dieren een beter leven te geven. Bij Van Staartjes bundelt ze al die leerrijke ervaringen met haar muzikale verleden en haar passie voor tekenen en schilderen, en vooral met veel dank aan haar dierbare collega’s dierenartsen, biologen, ethici en andere experten met wie ze van dit project iets waardevols wil maken.  

Luc 

Waar helpende handen nodig zijn, kunnen we op de inzet en steun van Luc Olyslager rekenen. Behalve een dierenvriend in zijn meest ware betekenis, is hij vanuit professioneel oogpunt communicatiedeskundige. Luc is van vele markten thuis en kent, als ex prof muzikant, heel wat van sound en opnametechnieken. Dus is het voor Van Staartjes een geschenk uit de hemel dat hij met Café Van Staartjes, ons wetenschaps- en muziekcafé, de klank en opnames voor zijn rekening neemt.

 

Van Staartjes wordt steevast ondersteund door een aantal gedreven muzikanten. Zoals bij de andere medewerkers is de eerste insteek hun betrokkenheid bij het welzijn van dieren. Zij zorgen voor een stukje schoonheid bij Van Staartjes.

 

Joris 

Na een korte loopbaan als ingenieur koos Joris Peeters definitief voor de muziek. Hij is drummer en percussionist van beroep, inmiddels al zo'n 35 jaar. Trotse papa van twee geweldige kinderen, levensgenieter, natuurmens en een hart voor dieren.

Xavier 

Xavier Saget is muzikant en saxofoon is zijn instrument, hoewel hij ook wel eens een deuntje klarinet speelt. Hij speelt vele genres, is een ervaren beroepsmuzikant en toerde met vele bezettingen. Zijn engagement om dieren een beter leven te geven heeft ons samengebracht. Hij speelt daarvoor de pannen van het dak.

Balou adopteerde hij een tijd geleden, een mooie lieve schattige Amerikaanse Stafford. Die kon hier echt niet ontbreken, welkom Balouke!

Ruth

Ruth Verhelst is de onafscheidelijke vriendin van Zeba, waarmee ze samenleeft. Ik leerde Ruth zo'n 25 jaren geleden kennen en onze gemeenschappelijke dierenliefde bleek een gevoelige onverbrekelijke snaar te zijn. Zo vonden we elkaar terug en is zij nu mee Van Staartjes vanaf het prille begin. Een multi-instrumentaliste met een prachtige warme stem, maar basgitaar is haar basisinstrument. Ruth speelde bas bij Novastar, Daan en Ellen Foley o.a. Zij ontwerpt ook juwelen en is kunstschilder naast haar muzikale activiteiten. Op de pagina muziek en kunst kan je haar beter leren kennen, maar kom gewoon af naar onze live events, daar is ze dikwijls van de partij!