Maak kennis met onze diverse                                                kaartjes van Staartjes!

Maak kennis met onze handgeschilderde kaartjes. Je kan ze apart bestellen of in een pakketje van 5 (4+1 gratis). Met mooie kleurige kwaliteitsenvelop

Bij grotere aantallen voor bv. collega's dierenartsen werken we met aangepaste korting, met of zonder enveloppes, stuur een mailtje naar info@vanstaartjes.be

                                                              Veel dank vanwege Van Staartjes !

Kaartjes met Save the Bees. Welkom lente! Draag zorg voor alles wat groeit en bloeit

La Fée 

Stuur een kaartje met een bij, zij hebben onze steun en zorgzaamheid nodig. Voor alles wat groeit en bloeit. Dit kaartje werd geschilderd op de muziek van Zaz, la Fée, vandaar de titel (vierkant format - bezoek galerij via groene button hieronder). 
Galerij - Kopen

Troostkaartjes dieren 
Afscheid van een trouwe vriend

Mijn Hond

Het kaartje Mijn Hond werd ontworpen op vraag van een dierbare collega dierenarts in Frankrijk en kreeg de oorspronkelijke titel Mon Chien. Ze stuurt dit, en andere kaartjes, als troostgebaar voor de eigenaars die afscheid hebben moeten nemen van hun trouwe vriend. Het franstalige gedicht op de achterzijde heb ik vertaald naar het nederlands (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder).
Galerij - Kopen

Mother's cat

Het allereerste afscheidskaartje voor een poes, die van mijn mama, Tommeke. Ooit gaf ze me een stukje van het gedicht van Charles Baudelaire "Le chat". Toen beiden er niet meer waren schilderde ik dit kaartje (staand format - bezoek galerij via groene button hieronder).
Galerij - Kopen

Run free

Dit kaartje werd geschilderd toen Skipper, een van de katjes van vrienden Tim en Bram, overleed. Op de achterzijde van de kattenkaartjes, staat telkens een stukje gedicht vertaald uit "Le chat" naar het nederlands "Mijn kat". (staand format - bezoek galerij via groene button hieronder).
Galerij - Kopen

Mijn kat

Ook hier weer een troostkaartje dat je kan sturen als steun bij het afscheid van een kat met bijpassend gedicht op de achterzijde "Mijn kat" (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder).
Galerij - Kopen

Achter de wolken

" Achter de wolken " gaat over het afscheid van een paard. Ik schilderde het toen een van de paarden, met wie ik vriendschap sloot tijdens mijn vele wandelingen, plots overleed. Met bijpassende tekst op de achterzijde (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder).
Galerij - Kopen

Kaartjes met muziek!  Met een warm hart voor alle kippen en kuikens, we love you!

The chicken, into the sunlight

Into the sunlight

Opgedragen aan alle kippen ter wereld die een beter leven verdienen. Veel dank aan de onderzoekers die door hun wetenschappelijke bijdrages oplossingen aanreiken om het welzijn van deze gevoelige mooie dieren te verbeteren (staand format - bezoek galerij via groene button hieronder). 
Galerij - Kopen

Sunny sight up!

Jef, het mannelijk kuikentje groeide uit tot een fiere haan. Hij is ambassadeur bij van Staartjes voor welzijn van kip en kuiken. Ook daarvoor volgt Van Staartjes het parlementaire werk. Klik op galerij om onze clip te bekijken. 
Galerij - Kopen

Van Staartjes Cat's

Mother's Cat

Ik kreeg dit gedicht lang geleden cadeau van mijn moeder. Een van haar katjes heette Tom. Toen beiden, mama en Tom er niet meer waren schilderde ik dit kaartje. Het kan een mooi troostkaartje zijn vind ik. De titel spreekt voor zich.
Galerij - Kopen

Leentje

Ons eigengereid dametje deed mee aan het onderzoek over vroege sterilisatie bij katten aan de faculteit diergeneeskunde van de UGent. Leentje is dus een proefkatje geweest. Ze leeft een gezapig leven in een warme thuis, samen met Peentje en Pjotr. Klik op galerij om het volledig kaartje te bekijken, staand formaat
Galerij - Kopen

Sunny Staartjes

Zonder staartje kreeg hij alle bijnamen. Van Staartjes werd uiteindelijk naar hem genoemd. Eeuwig dankbaar voor je liefde en steun lief mannetje (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder).
Galerij - Kopen

Kaartjes ter ere van proefdieren - hun verhalen

Oscar, from labwalk to catwalk

Oscar, in het verleden een proefhond, of nog een lab(oratorium)hond. Een fantastisch mannetje, dat nu voluit van het leven geniet in een warme thuis, bij Tim, Bram en Dolly. En zo een tof model om te schilderen. Merci Oscar! Je nieuwe catwalk carrière staat je goed (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder).
Kopen

Pats, mijn geadopteerde proefkat

Patske adopteerde ik uit mijn eigen onderzoek naar kattenaids. Hij leefde bij mij nog een jaar, en beleefde de tijd van zijn leven (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder)
Kopen

Piet! Het geadopteerde stierkalf

Piet is een geadopteerd stierkalfje. Hij deed mee aan het onderzoek naar taal bij koeien van professor Leonie Cornips. Piet heeft zijn nieuw pad gevonden (liggend format -bezoek galerij via de groene button hieronder).
Kopen

Leentje

Ons eigengereid dametje deed mee aan het onderzoek over vroege sterilisatie bij katten aan de faculteit diergeneeskunde van de UGent. Leentje is dus een proefkatje geweest. Ze leeft een gezapig leven in een warme thuis, samen met Peentje en Pjotr (staand format - bezoek galerij via groene button hieronder).
Kopen