Nieuws

Van Staartjes met saxofoon op de picknick bij Fairtrade Temse

Hand in hand met Fairtrade Temse! Van Staartjes is erbij met saxofoon en kleurige kaartjes, morgen 10 september vanaf 12u. Kom gewoon af, de zomer is nog niet voorbij!

Lees meer

Café Van Staartjes over paardenwelzijn: Live in gesprek met Prof. Machteld Van Dierendonck UGent en Marina Tondeleir TOHL

Hoe het zit met het welzijn van onze paarden? Is er voldoende kennis en wat zijn mogelijke misvattingen? De Standaard publiceerde een artikel over alleenstaande paarden en het schrijnend leven dat deze dieren eigenlijk leiden. Wat is ervan aan, en hoe zit het in het werkveld? Allemaal vragen die wij, samen met jullie, stellen aan onze experten prof. Machteld Van Dierendonck en Marina Tondeleir, op donderdag 26 oktober om 20u in het prachtige Kasteel van Wissekerke. Schrijf je snel in op info@vanstaartjes.be Een beter leven voor paarden, wetenschappers, kunstenaars en muzikanten hand in hand.

Lees meer

Moraalfilosoof Rutger Lazou's antwoord op een ethisch getinte vraag : ingrijpen door sterilisatie op het leven de kat, wat zegt de ethicus ?

Een geïnteresseerde én kritische Van Staartjes volgster stelde volgende vraag: " Is het ethisch verantwoord in te grijpen op het lichaam van andere diersoorten, in casu, de kat (met in gedachten de verplichte sterilisatie in heel België). Voor velen een evidentie, dat was het ook voor mij, maar de vraag is zeker legitiem. En dus stelde ik ze aan een moraalfilosoof en notoire specialist in kattenvraagstukken. Dank Rutger Lazou voor je diepgaand verhelderend antwoord!

Lees meer

Save the Bees - bloementuinen - kaartjes

Save the Bees, dieren en hun biotoop. Ook dat geven we een plek in ons project Van Staartjes! Met kaartjes, kleuren en muziek. Voor mijn dorpsgenoten van Kruibeke; geef een seintje en ik kom dit plantje en kaartje per fiets bij je brengen. Fijne dag! 

Lees meer

Door de bril van Dimitri - Van Staartjes en dierenwelzijn in Kruibeke

Toen we in 2019 startten met onze nieuwe bestuursploeg moest er ook een schepen bevoegd voor dierenwelzijn worden aangeduid. Dit werd Caroline Vermeulen, samen met haar bevoegdheid ‘openbaar groen’ een perfecte combinatie. Toch is het niet zo eenvoudig om rond dierenwelzijn te werken. Daarom zijn we bijzonder opgetogen dat er in onze gemeente creatieve mensen aan het werk zijn rond dit thema.

Lees meer

Vandaag in het teken van biggen bij Van Staartjes

I can smile Kaartje geïnspireerd op problematieken die zich voordoen in de varkenssector. Van Staartjes volgt voor jou het parlement over bepaalde problematieken en wat de politiek onderneemt met bepaalde dossiers. Kom gewoon mee naar Brussel via deze link. Je kan ook uitgesteld bekijken.

Lees meer